Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

TO ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΧΙΟΝΑΤΗΣ ΤΟ 2011...


Για όλους μας τα παραμύθια ήταν ο μόνος τρόπος για να ξεφύγουμε από τη σκληρή πραγματικότητα. Αυτό άλλωστε αποδεικνύει το γεγόνος ότι πάντα υπήρχε στο τέλος το στοιχείο της ηθικής δικαίωσης-κλασσικά ο κακός στο τέλος τιμωρούνταν για το κακό που προκάλεσε στους ήρωες της ιστορίας- αλλά και η τύχη πάντα ήταν με το μέρος των “καλών”.

Όμως, ενδιαφέρον θα είχε αν δίναμε μία δόση ρεαλισμού στα κλασσικά παραμύθια και μπορούσαμε να μεταφέρουμε τους πρωταγωνιστές στον δικό μας κόσμο. Ας παρουσιάσουμε το κλασσικό παραμύθι της Χιονάτης και ας το προσαρμόσουμε όσο μπορούμε (και όσο η δικιά μου φαντασία το επιτρέπει) στις υπάρχουσες συνθήκες...


Αρχικά, η μητριά αν ήθελε να τιμωρήσει και να διώξει με κάποιον τρόπο τη Χιονάτη από το παλάτι θα προσλάμβανε κάποιον δικηγόρο της συνομοταξίας του Κούγια για να οργανώσουν μία στημένη δίκη με ψευδή στοιχεία που θα αποδείκνυαν ότι ο πατριός της δεν συμφωνούσε με τη ζωή που έκανε.( βλέπε υπόθεση Παπαμιχαήλ).

Έπειτα, ο ξυλοκόπος που θα φρόντιζε να δολοφονήσει τη Χιονάτη θα ήταν κατά πολύ μεγάλη πιθανότητα αλλοδαπός που θα αναλάμβανε κάτι τέτοιο για 100 ευρώ και εννοείται χωρίς καμία ασφάλιση αλλά ούτε θα έκοβε δελτίο παροχής υπηρεσίων... Στη σύνεχεια, η Χιονάτη θα έψαχνε να βρει σπίτι κάπου στο κέντρο της Αθήνας που τα νοίκια είναι ακόμα προσιτά και στο τέλος θα κατέληγε σε κάποιο σπίτι φοιτητών(σε αυτή την περίπτωση θα ήταν οι νάνοι) που θα δεχόντουσαν να την φιλοξενήσουν χωρίς να βάλει το χέρι στην τσέπη, εννοείται με απώτερο σκοπό να υπάρξει στο μέλλον κάποια περιπετειούλα με κάποιον από αυτούς. Η Χιονάτη στο δικό μας κόσμο σίγουρα θα ξυπνούσε κατά τις 10.00 το πρωί και θα έλιωνε στα πρωινά, μέχρι τις 12.00 που θα αποφάσιζε να μαγείρεψει κάτι έτσι από φιλότιμο (και σίγουρα θα το θύμοταν την ώρα που θα εμφανίζοταν ο Άκης Πετρετζίκης).



Η κακιά μητριά που σίγουρα θα αντιλαμβανόταν από το facebook ότι η Χιονάτη είναι ακόμα ζωντανή, καθώς θα επισκεπτόταν τακτικά το προφίλ της βλέποντας τα βιντεάκια που θα αναρτούσε και τα σχόλια των φίλων της. Πρώτα, θα τραβούσε καταγγελία στον αλλοδαπό ξυλοκόπο για παράνομη διαμονή στη χώρα και μετά θα προσέγγιζε την ηρωίδα μας με την πρόφαση ότι είναι εκπρόσωπος γνωστής εταιρείας καλλυντικών για να τη δηλητηριάσει...

Λίγο πιο μετά που θα κατεύθαναν οι “νάνοι” στο σπίτι και θα έβλεπαν λιπόθυμη την Χιονάτη στο σπίτι, θα σκάλιζαν το κινητό της και θα διάβαζαν τα εισερχόμενα της για να κάλεσουν κάποιον πρώην, ώστε η αστυνομία και το ασθενόφορο να βρουν αυτόν στο σπίτι και όχι εκείνους και έτσι να αποποιηθούν την ευθύνη. Ψάχνοντας, λοιπόν, θα καλούσαν τον αριθμό αυτού του άντρα που έστειλε τελευταίος κάποιο γλυκανάλατο μήνυμα και αφού του έλεγαν ψέματα ότι η φίλη τους τους εκμυστηρεύτηκε το προηγούμενο βράδυ, μετά από ένα τρελό μεθύσι ότι ενδιαφέρεται για εκείνον, θα εξαφανίζονταν και θα κρυβόντουσαν στο διπλανό διαμέρισμα.

Ο λεγόμενος “πρίγκιπας” ως Ελληναράς που είναι, θα κατεύθανε από την άλλη άκρη της Αθήνας μέσα σε ένα τέταρτο, περνώντας όλα τα κόκκινα φανάρια για να μη χάσει το “γκομενάκι” και σίγουρα επείδη θα ήταν μεσημέρι θα είχε σταματήσει κάπου να τσιμπήσει και κάποιο σουβλάκι. Με τα πολλά θα άνοιγε με μια κλώτσια την πόρτα, κάνοντας επίδειξη της βαρβατήλας του και ως γνήσιο αρσενικό θα ένιωθε την ανάγκη να βοηθήσει την αθώα κόπελα δίνοντας της ένα παθιασμένο γλωσσόφιλο, αγνόωντας φυσικά ότι έχει φάει ένα κιλό τζατζίκι πριν περάσει από το σπίτι.
Η Χιονάτη , μετά από ένα τέτοιο σοκ δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι άλλο παρά να συνέλθει με μια άθλια γεύση στο στόμα της. Ωστόσο, έχοντας μπροστά της το εμφανίσιμο παλικάρι που γνώρισε χτες σε ένα μπαρ στο Κολωνάκι δεν θα μπορούσε παρά να αγνοήσει όλες αυτές τις αχαρακτήριστες κίνησεις και να χαμογελάσει. Κάπου εκεί οι εφτά “νάνοι” αυτού του σύγχρονου παραμυθιού θα εμφανίζονταν προσπαθώντας παρουσιαστούν και αυτοί ως ήρωες, κάθως εκείνοι κάλεσαν τον “πρίγκηπα”...

Τέλος, η Χιονάτη, σκεπτόμενη ότι ο “πρίγκιπας” μένει κάπου στο Κεφαλάρι, δεν χάνει ευκαιρία, μαζεύει τα πραγματά της όπως όπως και ανεβαίνει στην λευκή και μεγάλου κυβισμού μηχανή του ήρωα και αφού δίνοντας ένα γενναιόδωρο πόσο στους νάνους για την φιλοξενεία που της χάρισαν απλόχερα, εξαφανίζεται κάπου στα Βόρεια Προάστια. Εννοείται, ότι ένα μήνα μετά έχει αλλάξει το status της στο facebook σε “παντρεμένη με τον...” και έχει αναρτήσει γύρω στις πενήντα φωτογραφίες από τον γάμο της με τον νεαρό.

Δεν ξέρω ποια είναι η δική σας γνώμη για το εν λόγω παραμύθι, αλλά εγω πιστεύω ότι αυτή θα ήταν η ρεαλιστικότερη και πιο σύχρονη εκδοχή της ιστορίας αυτής. Άλλωστε, με τον τρόπο που το παρουσίασα θέλω να πιστεύω ότι όλοι δικαιώθηκαν και αυτοί έζησαν καλά και εμείς, εννοείται, πολύ καλύτερα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου