Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗ SONY...


Δύσκολη χρονιά για τη Sony το 2011 καθώς, από ότι φαίνεται, τίποτα δεν της πάει καλά. Έπειτα από τα φορολογικά προβλήματα της Ιαπωνίας, το σεισμό και το τσουνάμι που έπληξαν τη χώρα αλλά και τη διαρροή των πυρηνικών αντιδραστήρων η Sony πλήγεται πάλι, αυτή τη φορά μετά από, μάλλον, δική της απροσεξία και ανευθυνότητα, στο σύστημα ασφαλείας της από hackers. 


Τον τελευταίο μήνα οι  άνθρωποι της Sony προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα έπειτα από ανακοίνωσή τους ότι το δίκτυο PlayStation  Network(PSN)  για κονσόλες ps3 και του PlayStation Portable (PSP) παραβιάστηκε από hackers και ότι διέρρευσαν στοιχεία 77 εκατομμυρίων χρηστών των δύο δικτύων, τα οποία περιλαμβάνουν ονόματα, διευθύνσεις, ημερομηνίες γέννησης, αριθμούς λογαριασμών στο PSN  αλλά και αριθμούς πιστωτικών καρτών όσων είχαν συναλλαγές με την ιαπωνική εταιρεία.

Τα στοιχεία αυτά οι hackers μπόρεσαν να τα πάρουν και φυσικά να τα βγάλουν προς πώληση στο διαδίκτυο, καθώς η Sony διατηρεί όλα τα στοιχεία σε μη κωδικοποιημένα αρχεία κάτι το οποίο αποτελεί μεγάλη τρύπα στην ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.  

Το σημαντικότερο ερώτημα είναι γιατί η Sony, ενώ γνώριζε τη συγκεκριμένη τρύπα στην ασφάλειά του συστήματός της, δεν έκανε τίποτα τα πέντε χρόνια τα οποία λειτουργεί το συγκεκριμένο δίκτυο για να προστατεύσει τους χρήστες της. 

Τι κάνεις , λοιπόν, όταν είσαι μια παγκοσμίως εδραιωμένη και ιδιαίτερα κερδοφόρα εταιρεία και κάνεις ένα σφάλμα που για να διορθωθεί χρειάζονται $171 εκ. και θα στερήσεις από τους επενδυτές σου $3.2 δις αυτή τη χρονιά; Πώς ακριβώς τους το λες; Τι ώρα έχει πτήση για Ευρώπη, ρε παιδιά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου