Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

10 Χρόνια Ταξίδι...


«Πόσο καιρό έχετε να ταξιδέψετε με το μυαλό?» Αυτή την ερώτηση έκανα και εγώ στον εαυτό μου πριν μία εβδομάδα, και κατάλαβα ότι οι ευκαιρίες για αυτή την πολυτέλεια έχουν μειωθεί στο ελάχιστο. Η αλήθεια είναι ότι χρειάζομαι μια στιγμή την ημέρα για να κάτσω και να ηρεμήσω, να αδειάσω το μυαλό μου από τις σκέψεις, ακούγοντας CD με μελωδίες που χαλαρώνουν ή διαβάζοντας ένα μυθιστόρημα. 

Ψάχνοντας διάφορα CD, έπεσα πάνω σε μία συλλογή με τίτλο «10 χρόνια ταξίδι» του Μάνου Σφυράκη, και αποφάσισα να το τσεκάρω στο iTunes Store, ακούγοντας samples από τα τραγούδια. Η αίσθηση που μου άφησαν τα αποσπάσματα ήταν και είναι απερίγραπτη. Φανταστείτε το καλοκαιρινό αεράκι να φυσάει απαλά στο πρόσωπό σας, καθώς βλέπετε την δύση του ήλιου και το υπέροχο πορτοκαλί που καθρεπτίζει στην θάλασσα. Και εννοείται, φυσικά, ότι αυτό το «κόσμημα» μπήκε στο καλάθι αγορών.

Εξερευνώντας τα τραγούδια, με εντυπωσίασε το λιτό και φίνο ύφος του δίσκου, στον οποίο κυριαρχεί άρωμα Κρήτης. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που έδωσαν την φωνή τους, διακρίνονται ο Ψαραντώνης και ο Παντελής Θαλασσινός, οι οποίοι «κεντούν» τα τραγούδια τους με τις ιδιαίτερες και πανέμορφες φωνές τους. Αυτό όμως που κάνει αυτή τη συλλογή αξιοθαύμαστη, είναι το γεγονός ότι δίνεται η ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να δείξουν την δύναμή τους και την ικανότητα τους, κάτι που στέφεται με απόλυτη επιτυχία, παρατηρώντας και τραγούδια τα οποία είναι στην αγγλική γλώσσα, όπως το “Remember the good times” του Αλ. Λουκάκη, το οποίο κατά την γνώμη μου είναι κορυφαίο.

Είναι μία πολλά υποσχόμενη δουλειά, μία κατάθεση ψυχής, ένα μαγευτικό ταξίδι που προσκαλεί τους πάντες, Κρήτες και μη, να ταξιδέψουν μαζί του. 

Αυτές είναι στιγμές τις οποίες τις χρειαζόμαστε και τις οφείλουμε στον εαυτό μας, και συλλογές σαν αυτή σπανίζουν, ιδιαίτερα ανάμεσα στην απέραντη θάλασσα τραγουδιών που μας κατακλύζει κάθε μέρα. Ρωτάτε αν αξίζει? Σίγουρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου