Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

ΕΦΑΓΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΒΡΩ...

Προσθήκη λεζάντας
Κάπως έτσι ξεκινά έναν ανέκδοτο που λέγαμε μικρά κοροιδεύοντας έναν ανθρωποφάγο που έψαχνε να βρει τον φίλο του.Τώρα όμως η Γερμανία που ως συνήθως είναι πιο μπροστά από όλους,πρωτοτύπησε για ακόμη μια φορά όταν ξέσπασε η είδηση για την δημιουργία του πρώτου εστιατορίου για ανθρωποφάγους!Το συγκεκριμένο μαγαζί θα ανοίξει στο κέντρο του Βερολίνου με την επωνυμία “Flime” και αναζητά πρόθυμους εθελοντές για να δωρήσουν κάποιο μέρος του σωματός τους για φαγητό.Επίσης,οι υπέυθυνοι του καταστήματος ψάχνουν έναν “ανοιχτόμυαλο” χειρουργό που θα βοηθά στην προετοιμασία αυτών των γκουρμέ πιάτων.
Φυσικά για να συμβάλλει κανείς στην επιτυχία του μαγαζιού δωρίζοντας κάποιο όργανο του πρέπει να υποβληθεί μέσα από την ιστοσελίδα του εστιατορίου σε ερωτήσεις που έχουν σχέση με την υγεία του αλλά και με το ποσοστό λίπους στον οργανισμό του!
Το εγκαίνια αυτού του ιδιαίτερου καταστήματος γίνονται στις 8 Σεπτεμβρίου και οι ιδιοκτήτες του έχουν εμπνευστεί τα “εδεσματά” τους από μία φυλή του Αμαζονίου με το όνομα Waricacas που εφαρμόζουν τον “συμπονετικό κανιβαλισμό” 
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μια κακόγουστη και καλοστημένη φάρσα που έχει ως στόχο να προκαλέσει την κοινή γνώμη.Χαρακτηριστικά,ο Michael Braun αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος στο Βερολίνο τόνιζει πως πρόκειται για ένα διαφημιστικό κόλπο για την προσέλκυση πελατών και μάλιστα όπως ο ίδιος δήλωσε στην Bild «Πιστεύω πως πρόκειται για διεστραμμένο χιούμορ. Όμως είναι αηδιαστικό, ειδικά καθώς πρόσφατα είχαμε τη περίπτωση ενός Βερολινέζου που δολοφονήθηκε από έναν κανίβαλο».
Φυσικά αναφέρεται στο περιστατικό που συγκλόνισε τη Γερμανία το 2006 με την υπόθεση του Armin Meiwes ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη γιατί σκότωσε και έφαγε ένα μηχανικό υπολογιστών.Όμως,δεν ήταν το μόνο κρούσμα κανιβαλισμού τα τελευταία χρόνια,πιο πρόσφατα ένα Γάλλος κρατούμενος σκότωσε τον συγκρατουμενό του στο ίδιο κελί και του έφαγε ένα πνευμόνι!
Ωστόσο,η ακριβής τοποθεσία του εστιατορίου και η ταυτότητα των ιδιοκτητών και των επενδυτών που κρύβονται πίσω από αυτή την αποκρουστική αλλά πρωτότυπη επιχείρηση είναι άγνωστη.Παρόλα αυτά ορισμένα εδέσματα του εν λόγω εστιατορίου έχουν γίνει γνωστά όπως το “μπολίνιο” που είναι φτιαγμένο από τηγανιτούς όρχεις και γλυκόξινη σάλτσα και η “φειχοάδα” που παρασκευάζεται από φιλετάκια αγνώστης προέλευσης,ρύζι και μαύρα φασόλια...
Άραγε αυτό το εστιατόριο θα γίνει η αρχή ενός νέου γαστρονομικού κινήματος ή θα παραμείνει στα όρια μίας κακόγουστης φάρσας;

3 σχόλια:

  1. Μάλιστα....! πρωτότυπη ιδέα δεν λέω ! αλλά προτιμώ τις απλές και ταπεινές επιλογές .... χοιρινό,μοσχαράκι κτλ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια για το αλμυρό φυστίκι...Το άρθρο τα σπάει και συνέχισε να μας γράφεις και άλλα έξυπνα και πρωτότυπα θεματάκια...;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από παλιά υπήρχαν:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Peter_Stumpp

    ΑπάντησηΔιαγραφή