Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

14 ΧΡΟΝΟ ΘΥΜΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ...


 Σε μία εποχή σαν αυτή που όλα επιτρέπονται και όλα κατακρίνονται το θέμα της ομοφυλοφυλίας δεν πάυει να είναι ζήτημα ταμπού. Αν και στο blog μου έχω ξανά ασχοληθεί με το εν λόγω ζήτημα, σήμερα το απογευμά έτυχε να διαβάσω ένα άρθρο στην free press εφημερίδα LIFO για τον άδικο χαμό του 14χρονου James στο Buffalo της Νέας Υόρκης. Το παιδί αυτό έβαλε τέρμα στη ζωή του, μετά από συνεχόμενες επιθέσεις στον χώρο του σχολείου και η αφορμή ήταν η σεξουαλική του προτίμηση!


Είναι τραγικό στις μέρες μας να ύπάρχουν τέτοια φαινόμενα βίας, σε μία εποχή που τα gay ή gay friendly bar ανοίγουν το ένα μετά το άλλο και που πλέον από όλα τα μέσα ενημέρωσης άτομα που έχουν τέτοιου είδους προτίμησεις προωθούνται και προβάλλονται διαρκώς. Η ομοφυλοφυλία είναι δικαίωμα λένε πολλοί, ωστόσο όλοι είτε κάνοντας πλάκα είτε με ταπεινωτικούς χαρακτηρισμούς το αποδοκιμάζουν. Άλλωστε, ανεξαρτήτως σεξουαλικής προτίμησης, οι σχέσεις των ανθρώπων είναι αρκετά δύσκολες από μόνες τους, πόσο μάλλον όταν αυτές γίνονται αφορμή για εκδήλωση σωματικής και ψυχικής βίας από άτομα χωρίς περιεχόμενο.


Η διαφορετικότητα αυτή του 14 χρονου μετέτρεψε την ζωή του σε μαρτύριο και τον οδήγησε στο να επιλέξει τον λάθος τρόπο για να απελευθερώθει. Πολλές φορές στο παρελθόν είχε παραπονεθεί για την βίαη συμπεριφορά των συνομιλίκων του μέσα από το δικό του blog, μέχρι που στις 9 Σεπτεμβρίου του 2010 αυτοκτόνησε στο δωματιό του. Με αφορμή αυτό το περιστατικό ξεκίνησε η διαδικτυακή καμπάνια κατά του ομοφοβικού bulling IT GETS BETTER. Είναι κρίμα που αυτό το παιδί έγινε η αφορμή για κάτι τέτοιο, αλλά τουλάχιστον ας ελπίσουμε πως κάποια μέρα ο κόσμος θα μάθει να δέχεται την διαφορετικότητα των άλλων και θα τη σέβεται περισσότερο και ας μην την ασπάζεται.


Αυτό απαιτεί πραγματική μόρφωση και άτομα χωρίς απωθημένα και φοβίες. Εγώ προσωπικά δε θα κρίνω το αν είναι σωστό ή όχι, αλλά σίγουρα είμαι αντίθετη σε οποιαδήποτε βίαιη συμπεριφορά και κακοποιήση ατόμων για επιλογές που δεν βλάπτουν κανέναν. Πραγματικά, είναι δυσάρεστο να υπάρχουν τέτοια φαινόμενα στις μέρες μας, που υποτείθεται ότι πλέον υπάρχει κάποιος σεβασμό γύρω από κάθετι διαφορετικό. Ωστόσο, τίποτα στην ουσία δεν έχει αλλάξει... Η κοινωνία παραμένει υποκριτική και όλοι κλείνουν τα μάτια τους στο θέμα του ρατσισμού ή μόνο ψεύτικα παραδέχονται ότι πλέον οι εποχές έχουν αλλάξει, ενώ μέσα τους δεν αποδέχονται τίποτα.

Τέλος, είναι ένα θέμα που σίγουρα δεν μπορώ να το καλύψω σε ένα άρθρο, αλλά ούτε τέτοιες ειδήσεις θα πάψουν να υπάρχουν... Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να ενημερώθουμε περισσότερο γύρω από αυτό το ζήτημα, γιατί η γνώση μπορεί μόνο να διώξει τις “φοβίες” μας γύρω από κάθε ζήτημα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου